Vormingen op uw locatie

Swingend zitten


NIEUW

Doelgroep(en)

Verzorgend personeel in gezinnen
Verzorgenden, zorgkundigen, verpleegkundigen in WZC

Omschrijving vorming


Bewegen is gezond! Een uitspraak die opgaat voor iedereen, zowel voor jong als voor oud. Jongeren worden vaak aangemoedigd om te bewegen maar bij oudere mensen durven we dat al eens te vergeten. Nochtans is door diverse studies en onderzoeken al meermaals gebleken dat ook bejaarden moeten blijven bewegen, op welke manier dan ook. Voor verzorgenden is het dan ook belangrijk om te weten welke bewegingen wel en niet kunnen uitgevoerd worden door hun cliënten. Tijdens deze vorming leren zij aan hoe hun cliënten vanop een stoel toch nog de nodige oefeningen kunnen doen om niet stram te worden. Er wordt zelfs vanop de stoelen een dansje gedaan!

Indien gewenst kan deze sessie ook gecombineerd worden met zowel bewoners als verzorgenden. Het eerste uur van de vorming kunnen ook de bewoners actief meedoen met de vorming. Zij worden uitgenodigd om zittend op hun stoel te bewegen, te dansen.  Ook de verzorgenden/begeleiders doen dit eerste uur actief mee. De twee daarop volgende uren wordt er dan met de verzorgenden/begeleiders nog dieper in gegaan op het onderwerp om nog meer ideeën aan te reiken.

 

Doelstelling

Een praktijkgerichte bewegingssessie waar alles aan de lijve wordt ondervonden. Personeelsleden leren welke bewegingen hun cliënten/bewoners kunnen uitvoeren en welke effecten dit heeft. Na deze sessie kunnen zij zelf aan de slag om regelmatig te bewegen met cliënten/bewoners. 

 

Inhoud

Kant-en-klare praktische ideeën opdoen, om daarna direct te gebruiken met de doelgroep

 

Materiaal:  voor elke deelnemer een stoel. Deelnemers dienen losse, gemakkelijke kledij te dragen
Aantal sessies/dagen

1 sessieMaximum deelnemers

20terug naar lijst