Vormingen in regionaal aanbod bij VIAC

“Goesting in mijn job” over het motiveren van jezelf en je medewerkers


VIAC-Academy: dagopleidingen voor teamcoördinatoren

Doelgroep(en)

Leidinggevenden en stafmedewerkers

Omschrijving vorming


Motivatie, betrokkenheid en bevlogenheid neemt een steeds belangrijker plaats in binnen het denken over medewerkersbeleid. Sturen van gedrag lijkt allang niet meer afdoende, we willen ook – en misschien zelfs vooral – dat wijzelf én onze medewerkers met “goesting” aan de slag gaan en blijven. Maar hoe realiseer je dit? Kan ik gedemotiveerde medewerkers überhaupt weer enthousiast krijgen? Draagt mijn houding bij aan de motivatie van mijn medewerkers?

In deze vorming verkennen we hoe motivatie werkt (en hoe niet…), of mensen motiveren wel kan (of moeten we hen toelaten zichzelf te motiveren?), en hoe het kijken naar medewerkers en leiding geven, evolueerde. We verkennen hierbij op een pragmatische manier een aantal modellen en zienswijzen (motivatie 2.0, talentgericht werken, …), denken na over randvoorwaarden (cultuur, leiderschap, …) en vertalen dit naar de dagelijkse realiteit van de deelnemers.

 

Lesgever:  Tom Vandooren

Datum: dinsdag 26 september van 9u tot 17u.  Inschrijvingsformulier: zie onderaan bij "Meer informatie". 

Locatie:  CC ‘t Vondel Halle, Possozplein 40, 1500 Halle

 

Tom Vandooren VIAC Academy logo


Wie is Tom Vandooren?

Tom Vandooren studeerde in 1999 af als maatschappelijk werker (optie sociaal-cultureel vormingswerk) aan Sociale Hogeschool IPSOC te Kortrijk. Hij bouwde verschillende werkervaringen op in de Bijzondere Jeugdzorg, opvang kandidaat-asielzoekers, buurtwerk en Algemeen Welzijnswerk. Doorheen zijn - al snel leidinggevende - ervaring en diverse managementsopleidingen werd hij gebeten door de HRM-microbe. Na een carrière als coördinator, adjunct-directeur en directeur medewerkers en organisatie, koos hij ten volle voor Quest-it. 
In 2011 sleepte hij de prestigieuze ADMB-award voor personeelsverantwoordelijken in de wacht, en in 2014 publiceerde hij het boek "Sturen en stuwen. 101 vragen over HRM in social profit" (uitg. ACCO). Tom is geprikkeld door mensen die werken met mensen, de link tussen tevredenheid en efficiëntie en innovatie en creativiteit.
Tom volgde én organiseerde diverse seminars en masterclasses met Fred Lee (If Disney ran your Hospital), en “verdiende zijn oren” bij Disney Institute, waar hij de opleidingen “Business Excellence” en “Quality Service” volgde.

 


Aanvangsdatum : 26/09/2017

Locatie : HalleAantal sessies/dagen

1 dagMaximum deelnemers

15

Kostprijs : € 180.00

Meer informatie


Klik hier voor meer informatie|.doc|  

terug naar lijst