Hygiëne in de keuken

Omschrijving vorming

Als er één plaats is waar bacteriën zich naar hartelust kunnen vermenigvuldigen, dan is het wel de keuken. Deze is een ongelofelijke voedingsbodem voor ongewenste “gasten”, terwijl wij denken dat we toch hygiënisch werken.
In een gewoon gezin zal het allemaal wel loslopen, maar bij de bejaarde cliënten is extra opletten de boodschap.

Doelstelling

De deelnemers leren hoe ze optimaal hygiënisch kunnen werken in een keuken.
Ze leren de aandachtspunten kennen.

Inhoud

  • De wetgeving i.v.m. HACCP uitleggen.
  • Vanuit welke hoek kan er mogelijk gevaar opduiken?
  • Waar moet men zoal op letten bij de aankoop van voedsel en bij het bereiden van voedsel in het algemeen.
  • Hoe kan men op het vlak van persoonlijke hygiëne zijn bijdrage leveren?
  • Is desinfecteren nodig, en hoe vaak dan wel?

Doelgroep

Verzorgend personeel in gezinnen
Verzorgenden, zorgkundigen, verpleegkundigen in WZC
Poetshulpen & praktisch uitvoerend personeel in WZC
Personeel Aanvullende Thuiszorgdiensten (poetshulpen, enz.)
Lesuren
1 sessie
Deelnemers
Maximum 20
Locatie
vorming op uw locatie

Hoe een vorming aanvragen?