De voedingsdriehoek vormt de basis van elk voedingsadvies en geeft een idee van wat je dagelijks zou moeten eten om voldoende voedingsstoffen in te nemen.
Gezonde voeding vraagt om een gezonde bereidingswijze.
Er bestaan diverse kookmethodes die de hoeveelheid vetten tot een minimum beperken en die de vitamines en mineralen in het voedsel niet verloren laten gaan.
Hoe kan men snel en smakelijk koken met als aandachtspunt het behoud van een gezond voedingsevenwicht?
Doelstelling
Inzicht krijgen in de mogelijkheden van moderne kooktechnieken en voedingsmiddelen om snel, budgetvriendelijk en toch gezond te koken.
Inhoud
- De basisprincipes van een evenwichtige voeding worden opgefrist en aangevuld met de meest recente ontwikkelingen.
- Actuele technieken voor snelle en gezonde bereiding en bewaring van voeding: wokken, stomen, microgolfoven, vacuümverpakken, diepvriezen.
- Praktische tips ontbreken niet.