Nu de mensen alsmaar ouder worden, zal diabetes steeds meer voorkomen in onze maatschappij. De kans is zeer groot dat er zich (bejaarde) diabetespatiënten bevinden tussen de klanten van de dienstencheque-medewerker.
Zo is het nuttig om een zekere basiskennis te bezitten met betrekking tot het ziektebeeld. Bij het koken voor klanten met diabetes is eveneens een minimale kennis vereist. Het eten dat de dienstencheque-werknemer klaarmaakt, moet immers voldoen aan de diabetici-regels.
Doelstelling
Inzicht hebben in het ziektebeeld ‘diabetes’
Weten wat te doen bij een hypo- of hyper aanval
Weten waarom een diabetesklant zich aan een bepaald dieet moet houden
Notie hebben van gezonde en gevarieerde voeding
Weten hoe een gezonde maaltijd te bereiden voor de klant
Inhoud
- De soorten diabetes
- Hypoglycemie – hyperglycemie
- Het belang van voeding bij diabetes
- Relatie koolhydraten en medicatie
- Hoe stel je gezonde diabetesvoeding samen?
- De ‘diabetesproducten’